Auteur Topic: Het einde van Deutsche Welle Radio  (gelezen 1768 keer)

Ron

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 18278
Het einde van Deutsche Welle Radio
« Gepost op: 27 oktober 2011, 20:05:38 »
Na bijna zestig jaar is het verhaal van de Deutsche Welle (DW) zo goed als helemaal geschreven. Op het einde van deze maand zullen de laatste kortegolfuitzendingen plaatsvinden. Enkel de programma's voor Afrika blijven behouden.

De relaystations in Sines (Portugal) en Trincomalee (Sri Lanka) worden straks gesloten. Wanneer we het pragmatisme en de technische evolutie van de Duitsers in acht nemen, is die beslissing niet eens onlogisch. DW geeft niet alleen de kortegolf op, ze stoppen gewoon met radio tout court.

Zelfs de website wordt aangepakt, want ook de live streaming verdwijnt. Enkel podcasts en ‘audio on demand’ blijven behouden. Het is een vreemde beslissing om iets dat vrij goedkoop is als streaming op het internet te laten sneuvelen, terwijl in televisie wel verder wordt geïnvesteerd. De dure infrastructuur in Bonn blijft behouden.

Ons lijkt het een emotieloze beslissing van de Duitsers, met als gevolg dat er straks heel wat minder Schlagers wereldwijd uit de radio zullen klinken.

                                                 


© http://www.radiovisie.eu/ + http://www.dw-world.de/


AZBox Premium HD+ with 1.20 m dish(inclined)
Openbox S10 HD or tbs 5925 with triax 1.10 m dish
Inverto Black Ultra
KA-KU Band LNB IDLK-SINL20-KAKUO-OPP
1.8 m prime focus dish for c-band.