Auteur Topic: Nederlandse Midden-Oosten-correspondent Conny Mus overleden  (gelezen 1605 keer)

Feeddxer

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 12268
    • Feedhunter Feeddxer
Nederlandse Midden-Oosten-correspondent Conny Mus overleden
« Gepost op: 21 augustus 2010, 22:48:36 »
 Nederlandse Midden-Oosten-correspondent Conny Mus overleden
 




   

Voormalig VRT-correspondent Conny Mus (59) is vannacht tijdens een vakantie in Nederland overleden aan een hartaanval. Dat heeft televisiezender RTL bevestigd.

Mus werd op 21 oktober 1950 in Amsterdam geboren. Begin jaren '80 verhuisde hij naar Israël waar hij zijn eerste stappen in de journalistiek zetten.

Na journalistieke opdrachten in onder meer Roemenië, Cambodja en Moskou keerde hij terug naar het Midden-Oosten, waar hij jarenlang correspondent was voor RTL. Mus werkte ook voor VRT en later voor VTM. Voor die laatste zender berichtte hij nog over de nasleep van de Israëlische aanval op een hulpkonvooi voor Gaza. Hij maakte ook reportages voor BBC en CNN.

'Eigen verhalen maken, laten zien en horen dat je er bent', was zijn journalistieke credo. Mus wilde ook het verhaal achter het nieuws brengen: 'Hoe treft het de mensen die er leven'.

RTL laat in een verklaring weten met Mus 'niet alleen een zeer gewaardeerde en geliefde collega, maar ook een gedreven en onverschrokken journalist te verliezen'. 'Conny Mus was een icoon van het RTL Nieuws. Een man van het eerste uur. Een buitengewoon goede en bevlogen journalist, een voorbeeld voor veel collega's. Daarnaast was hij een lief en geweldig mens. Een trouwe vriend. En hij had heel veel vrienden. Zowel binnen RTL als daarbuiten. Iedereen hield van Conny', aldus hoofdredacteur Harm Taselaar.


Het satfeedsforum is gewoon het beste wat er bestaat.
Ik zoek FEEDS met.............
AZBox Premium HD+
MAXPLUS 2100 s -  Maxdigial 220 s  
Quali QS 1080IRCI !!!     
Nokia 9200 met dvb 2000 , skystar2 kaart  - DVB DREAM / ALT DVB-PROGDVB  /   ,schotel 1.80m