Auteur Topic: Nieuwe transponder voor ARD op 19 Oost  (gelezen 1731 keer)

Ron

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 18278
Nieuwe transponder voor ARD op 19 Oost
« Gepost op: 20 maart 2008, 11:18:25 »
ARD brengt nieuwe transponder in de lucht

Het Duitse ARD heeft extra transponderruimte gehuurd voor de duur van maar liefst vijftien jaar. En maakt daar sinds gisteren 19 maart, ook gebruik van.
De Duitse publieke omroep is terug te vinden via de Astra 1 KR (19° Oost) via een nieuwe transponder. Het gaat om de frequentie 10.744 GHz.(H) met Sym: 22.000 en FEC 5/6. Een éérste stap in de totale wijzigingscyclus van de ARD. Deze frequentie werd overigens tot eind vorig jaar gebruikt door CNBC, maar dan analoog.

Het doel van de nieuwe transponder is om de ARD-zenders te herverdelen en de beeldkwaliteit te verhogen. Daarvoor moeten echter diverse (radio- en TV) zenders van frequentie veranderen. Het gaat om een vrij grote herschikking, weliswaar gespreid in tijd.

Kijkers van TV Vlaanderen én CanalDigitaal zullen eveneens enkele kleine ingrepen moeten doen aan hun satellietontvanger. Maar daar krijgen zij eveneens een beeldkwaliteit voor terug die opmerkelijk beter is, zeker te zien bij LCD-en Plasma TV. Ook het satellietsignaal is sterker.

Meer info vindt u in het het Duitse PDF-document 'Die ARD-Qualitätsoffensive'.



Bron: radiovisie.eu


AZBox Premium HD+ with 1.20 m dish(inclined)
Openbox S10 HD or tbs 5925 with triax 1.10 m dish
Inverto Black Ultra
KA-KU Band LNB IDLK-SINL20-KAKUO-OPP
1.8 m prime focus dish for c-band.